هالة النور
للإبداع
.
أ. د. عبد الإله الصائغ
.
.
د.علاء الجوادي 
.
.
.
.
.
.
.
ـــــــــــــــ.

.
.
.
.
.

..
....

.

  

ملف مهرجان
النور السابع

 .....................

.

.

.

 ملف

مهرجان
النور السادس

.

 ملف

مهرجان
النور الخامس

.

تغطية قناة آشور
الفضائية

.

تغطية قناة الفيحاء
في
الناصرية
وسوق الشيوخ
والاهوار

.

تغطية قناة الديار
الفضائية
 

تغطية
الفضائية السومرية

تغطية
قناة الفيحاء في بابل 

ملف مهرجان
النور الرابع للابداع

.

صور من
مهرجان النور الرابع 
 

.

تغطية قناة
الرشيد الفضائية
لمهرجان النور
الرابع للابداع

.

تغطية قناة
آشور الفضائية
لمهرجان النور
الرابع للابداع

 

تغطية قناة
الفيحاء
لمهرجان النور
في بابل

 

ملف مهرجان
النور

الثالث للابداع
2008

 

ملف
مهرجان النور
الثاني للابداع
 

            


Varför det är viktigt att ha drömmar

svenska

 Mona Hadad

Har du haft en dröm som blivit sann? Eller drömmer du om att bli en fotbollsspelare. Hände något på vägen som gjorde att du inte kunde hålla fast vid din dröm längre? Berätta för oss.

Jag tänker besvara denna frågan och rimma samtidigt. Min dröm är ganska enkel, behövs inte så stora ord, min dröm är en evig fred på vår jord. Precis som Marthin Luther Kings dröm om jämnlikhet och Nelson Mandelas dröm om frihet. En värld utan trafficking, slaveri och fattigdom. Att alla har rätt till arbete och ett val att få välja var i världen man vill bo. Min dröm är en gemenskap och förståelse för alla.

Men bortsett från den drömmen så känner jag att jag redan lever min dröm. Jag ville färdigutbilda mig utomlands och jobba med radio. Jag ville gifta mig i den här åldern. Men med det sagt så känns det ibland att bara för att jag lever min dröm och är så passionerad så är det lättare att bryta ner mig. Alltså ifall någon skulle säga till mig, du är helt jävla dålig på vad du gör, jag hade hängt upp mig på det och haft ont i magen en väldigt lång tid. Men jag har också en hel del kvar för att uppfylla min dröm, jag är fortfarande ung och inte tillräckligt erfaren. Jag är inte ekonomiskt framgångsrik eller stabil. Jag bor inte i ett riktigt varmt land i en vit villa med pool. Jag har en hel del kvar tills att jag uppfyller min dröm. Du där ute vad är din dröm?

Du blir mer oberoende
Den som tar kontrollen i sitt liv, sätter sig vid styrspakarna alltså, blir inte så beroende av andra för att få saker att hända. Det är en skön känsla att bevisa för sig själv.

Du kommer att låta andra vara lyckliga
Istället för att känna dig avundsjuk på andra som verkar ha det så bra så har du det bra själv och behöver inte ens känna av avundsjukan.

Du slipper ha långtråkigt
Om du har ett jobb som du hatar så går dagarna långsamt och du tappar energi av att vara uttråkad. Istället för att titta på klockan och längta efter helgen och semestern så gör du exakt det du vill göra.

Dessa Kändisar som blev nekade innan de slog igenom och uppnådde sina drömmar.

Madonna drottningen av pop hade det tufft i början av sin karriär, och nekades skivkontrakt med motiveringen att hon "inte kändes redo". Jag gissar att personen som skickade det här refuseringsbrevet ångrade sig bittert när sångerskans debutalbum senare sålde i över 10 miljoner exemplar.
På när sångaren Bono 70-talet försökte sälja in sitt nya band U2 fick han kalla handen av skivbolaget som inte tyckte att "musiken var passande för dem för tillfället".

En svensk författare som skrev om rövare, påhittiga barn, döden, lyckan, sommarliv i skärgården, vänskap, fattigdom , Vem tänker du på då?Jo, Astrid Lindgren fick nobben i början av sin karriär. Astrid Lindgrens bok om Pippi Långstrump ansågs vara för kontroversiell för att ges ut. Men hon fortsatte att kämpa ändå.


 

svenska


التعليقات
5000